Get Adobe Flash player

Бременност, слънце и плаж

Слънцето е от голямо значение през първите месеци от бременността!Липсата или ниското ниво на витамин Д са свързани с риска от множествена склероза.

Експертите са на мнение, че липсата на слънчева светлина при бъдещите майки, респективно липсата на витамин Д , може да окаже влияние на имунната или централната нервна системи и в по-късен етап да е причина за развитие на множествена склероза. Тези изводи са достигнати след изследване на над 2000 пациенти поразени от тази болест, като броят на тези пациенти заченати през зимните месеци бил в пъти по-вече от тези заченатите през лятото.

Ето защо витамин D може да е особено важен за развитието на централната нервна система на зародиша. Според учените трябва да се работи във сферата за да се обмислят добавки на витамин Д при началното развитието на зародиша в коремчето на бъдещите майки и след това разбира се.
Затова и един съвет, ако сте бременна през летните месеци не се крийте от слънцето а напротив наслаждавайте се на слънчевите бани и на плажовете. И без това когато родите ще сте лишена от това удоволствие поне до първата годинка на детето ви.

Не пропускайте разходките през по-голямата част от слънчевите дни по този начин ще си отдъхвате и ще се чувствате спокойна и удовлетворена, а това е важно за бременната жена.

 

Хубави слънчеви дни !!!!


 


бременност, бременни, бременна, бъдещите майки, бременност и слънце, полезно ли е слънцето за бременните, витамин Д по време на бременността,плаж по време на бременност.

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 32 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес539
Вчера524
Тази седмица1505
Този месец9115
AZ-JENATA.BG - Последни новини