Get Adobe Flash player

С деца на море!

С деца на море предизвикателство или удоволствие?

Наистина това е невероятна комбинация, в която винаги родителите трябва да са нащрек за изненадите които могат да са ни поднесени от малчуганите. Поради това ви предлагаме няколко съвета за добра организация на ваканцията и безпроблемни летни пътешествия!

Летните вируси

За да можем да прекараме безпроблемно лятната ваканция по морето, трябва да вземем няколко превантивни мерки за да предпазим децата си от летните вируси. Основното златно правило е добрата хигиена. Честото миене на ръцете, доброто измиване на консумираните от нас плодове и зеленчуци, избягвайте консумацията на съмнителни хранителни продукти.

Сладоледа – основно лятно изкушение!

„Мамо искам сладолед“ – да можете да поглезите детето, но не прекалявайте и спрете навреме, наистина има много примамливи изкушения, сладки, кремчета, деликатеси. Знайте, че детският стомах може лесно да се претовари и да се стигне до разстройство.

Храните при най-малките.

Голяма част от педиатрите не подкрепят почивките на море за децата до 2 години. Основната причина за това е смяната на обстановката, режимът, климата които водят до стрес при децата. Трябва да сте доста внимателни ако се решите на подобно пътуване. Особено внимание обърнете на „новите“ храни, за избягването на стомашно-чревните проблеми.


Не забравяйте аптечката

Независимо от това колко сме подготвени, знаете че винаги има изненади , които децата ни поднасят в най-неподходящият момент. За това ако нямате си направете една мини аптечка за морето. Основните медикаменти с които трябва да сте въоражени са за:

диария, стомашни болки, температура, повръщане и медикаменти за различни наранявания. За да е максимално добър ефекта се посъветвайте с вашият лекар или детският ви педиатър.

 

Много слънчеви дни !!!


с деца на море, на почивка с дете, съвети за бременни, подготвена мама, ваканция и бременност. www.reni-fashion.com

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 30 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес539
Вчера524
Тази седмица1505
Този месец9115
AZ-JENATA.BG - Последни новини