Get Adobe Flash player

Тя е бременна, ... ами аз?!

Голямата новина, че е бременна!

Новината е една единствена и тя е : „Ще си имаме бебче“ или „Ще ставаш татко“

Има много филми и сапунки където можете да видите всякакви възможни начини за поднасяне на новината, а също така и реакции от отсрещната страна. Това преживяване е толкова красиво и силно, че първата реакция не можете да я планирате, тя винаги е спонтанна. Тази първоначална реакция е от значение за таткото, защото винаги тя ще е повод за възхищение или закачки при фамилните събирания и дори един ден ще достигне до детето ви.

Независимо дали е била планирана или не това е една отговорност която е на плещите и на двамата родители и от която зависи отглеждането и възпитаването на вашето дете.

Можете да приемете, че след новината вие вече сте родител и имате дете. Това е така не зависимо, че ще видите малкото човече едва след 9 месеца, защото бебето чувства, чува и усеща, взависимост от майчиното настроение. Именно и тук вие трябва да се вмъкнете и да споделите с любимата си тези 9 месеца по време на бременността. В натовареното ни съвремие сме свикнали да следваме дадени инструкции, дори и как да общуваме с другите около нас. Бащинството е периода в който да докажете индивидуалността си , любовта, нежността и грижовността. Ето и няколко идеи.

Какво да правите

Така планирайте времето си, че да посещавате заедно женските консултации. Ако посещавате училище за родители ходете заедно. Отделяйте по-вече време на бъдещата мама, споделяйте, обсъждайте, интересувайте се как е минал денят на любимата ви бременна половинка като цяло опитайте се да опознаете бременността.....

Помагайте на половинката си, завързвайте и обувките, правете масажчета на краката и гърба, опитайте се да бъдете търпелив и грижовен мъж. Обръщайте внимание и на детето си говорете му, слушайте музика заедно галете го през коремчето, то усеща всичко. Опитвайте се да внасяте ведра обстановка и спокойствие, а комфорта и хубавите емоции на бременната жена се отразяват след това и на детето. Опитайте се да обръщате максимално внимание на любимата си и да сте постоянно заедно – на разходка или на шопинг старайте се да обогатявате отношенията помежду си. Това допълнително ще сплоти вашата връзка и тази с детето ви.

Какво да се опитвате да не правите

Не казвайте на половинката си : „ Ти си много капризна“ или „ Веднъж да свърши“...., тя е бременна а не болна. Не са необходими и допълнителни вълнения отностно пола на детето, засипвайте го от сега с нежност и обич независимо какъв ще е полът. Наистина не можете да си представите какво е бремето на човек който е започнал живота неоправдавайки очакванията на родителите си , като това въобще не зависило от него.

Изтърканата фраза „нашите са искали момче/момиче“ пък съм се пръкнал аз, искайте и обичайте точно това бебче. Не се страхувайте да показвате чувства и емоции, не изпускайте шанса да опознаете детето си сега , а не когато навърши 4-5 години.

От тук натам ви предстоят само хубави и вълнуващи моменти и събития – раждането, изписването, отглеждането и грижите за детето само страхотни неща от които човек допълнително израства. Сами трябва да направите избора какъв баща да бъдете и какво ще постигнете от тук натам във вашият живот и животът на детето ви.

 


бременна, бременност, ще ставаш татко,грижи към бременните, шопинг по време на бременност,съвети към татковците, женски консултации за бременни, бащинството, красотата по време на бременност, препоръки към бъдещия  татко, щастливи родители, щастлив татко, www.reni-fashion.com .

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 21 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес538
Вчера524
Тази седмица1504
Този месец9114
AZ-JENATA.BG - Последни новини