Get Adobe Flash player

Здрава през зимата

За вас това може да е един от най-хубавите сезони които сте изживели досега !


Борете се с лошото настроение

Намалената слънчева светлина определено въздейства в/у мозъка и до някаква степен се отразява на настроението ви. Добре е да приемате рибено масло, то влияе на нервната система и се отразява положително на настроението ви, това се отнася и за по-мазната риба(скумрия, съомга и херинга). Не трябва обаче да прекалявате с консумацията на риба, за да не поемате някои вредни вещества които са в следствие на замърсените морски води.Разходките са много добро средство за борба с умората дори и в мрачните и подтискащи дни.

Предпазливостта на първо място

Пазете се от зимните грипове, тъй като имунната ви система е отслабена. Можете да се посъветвате с вашият личен лекар дали да се ваксинирате с/у грип.

Променете зимния гардероб

Поради факта, че изгаряте повече калории по време на бременността, то това води до затопляне. Освен това влияние оказват и хормоналните промени, а и допълнителното количество кръв което също циркулира в вашето тяло, за това много често може дори да ви е горещо. Това пък от друга страна означава че бременността през зимният период може да се окаже по приятна отколкото през летните горещини. Независимо от това когато температурите са ниски не подценявайте обстановката и се обличайте подходящо с топли дрехи.

Набавяйте си топлина с храната която приемате

Зимният сезон ще ви е по-труден по отношение на здравословното хранене, поради липсата на пресни зеленчуци. Но за сметка на това има изобилие на кореноплодни: картофи, моркови, целина, тикви и други, които освен че са полезни ви доставят топлина и могат да ви помогнат с/у сънливостта и за укрепване на имунната ви система.

Намалете отоплението в дома

Помогнете на кожата си , като намалите отоплението вкъщи с няколко градуса – най-добре е температурата да ем/у 18–21С. По добре е да се облечето по-топло , отколкото да повишите топлината на помещението чрез отоплението. Добре е да овлажнявате въздуха в стаята, най-лесно със съд с вода, като това въздейства благоприятно на кожата ви.

Победете микробите

Добре е да засилите защитните сили на организма си с мултивитамини за бременни, които е задължително да съдържат цинк, поради увеличаващите се нужди на организма от желязо. Задължително се консултирайте с вашият лекар. Добрата хигиена е от много важно значение през зимният период. Не забравяйте , че разходките по „Моловете“ през зимата могат да ви донесат както удовлетворение от щопинга, така и много микроби и зарази.

 


бременност през зимата, разходките за бременни,здрава бременна, топли дрехи за бременни, дрехи за бременни през зимата, зимни дрехи за бременни, www.reni-fashion.com .

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 16 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес538
Вчера524
Тази седмица1504
Този месец9114
AZ-JENATA.BG - Последни новини