Get Adobe Flash player

Преди да се роди и след това

Няма по-приятно нещо в периода на очакване на бебето от шопинга, когато ще можете да се насладите максимално на обикалянето и избора на най-удобното креватче, най-подходящото дюшече, най-хубавия комплект за изписване, за най-свидната рожба. Можете дори заедно с любимия мъж или бременна приятелка да си организирате малки, но приятни разходки до някой хипермаркет или просто да разглеждате с часове асортимента на детските магазини или в магазините с облекла за бременни, в които е и по-вероятно да ви обърнат нужното внимание и да ви дадат някои съвети.

Като правило предварителното пазаруване предполага и закупуването на много излишни вещи, но пък и следродилната еуфория не е за подценяване, та че можете да си спестите малко средства.

Задължителна предварителна подготовка

Основното нещо за което трябва да помислите със своята половинка е освежаването на стаята където ще е бебето. Като ремонтните дейности трябва да са в достатъчно ранен етап за дя не се разнасят миризми на бои и лепила.

Какво да приготвим за бебето у дома:

Хранене:
За кърменето, трябва да се погрижите за себе си като най-необходими са ви спокойствие, балансирана храна и много течности.В допълнение са ви достатъчни:

- две шишета от по 125мл.;

- биберони към тях;

- четка за почистването на принадлежностите за хранене;

Хубаво е предварително да помислите за стерилизацията на шишетата и бибероните. Като най-подходящ и естествен начин за стерилизиране, е чрез метода “на пара”. Много удобен вариант на стерилизатор е този, предназначен за поставяне в микровълнова печка – малък, компактен и доста по-евтин от електрическия стерилизатор или таблетките за студена стерилизация.

Сън:

- креватче за новороденото – много удобни са моделите на две нива. Горното ниво спестява излишното навеждане, поне докато бебето не започне да се обръща само;

- дюшече за креватчето – посъветвайте се с продавач-консултант и изберете най-добрия вариант;

- спално бельо – два или три комплекта;

- одеяла – взависимост от периода на раждане;

- 2 спални чувалчета;

Къпане:

- ваничка със стойка за по-голямо удобство;

- подложка за къпане;

- меки хавлийки;

- термометър за вода – сигурен начин за да определите най-подходящата температура на водата, с която къпете бебето. С времето ще стане напълно ненужен, но като за начало носи доза спокойствие.

Преповиване:

- подложка с непромокаемо покритие – изключително удобна за обличане, преповиване и гимнастика на бебето. Можете да я поставите върху шкаф, на удобно за вас ниво. Ще намерите такава във всеки детски магазин;

- козметика – допитайте се до педиатър за най-подходящите продукти;

- еднократни пелени и мокри кърпички;

Дрехи за бебето:
Осигурете си не повече от 4-5 пълни комплекта дрехи, ще са ви напълно достатъчни, защото ще обновявате гардероба на бебето всеки месец, тъй като то ще расте доста бързо и второ – със сигурност ще получите много дрешки като подарък от близки, роднини и приятели.

И ако все пак предварителното пазаруване за бебето ви се струва притеснително, има решение. Ако имате някакви притеснения отностно пазаруването, обиколете заедно с бъдещия татко магазините, изберете заедно всичко, което ще ви е необходимо и направете списък, който той да изпълни след като бебето се роди.


бременна, родилка, облекла за бременни, бременност, бъдещ татко, бременни приятелки,хранене на новородено, къпане на бебе, дрехи за новородено, подготовка за бебе, преповиване на бебе, обличане на бебе, грижи за новородено. www.reni-fashion.com

 

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 13 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес538
Вчера524
Тази седмица1504
Този месец9114
AZ-JENATA.BG - Последни новини