Get Adobe Flash player

Бременността – време на промени

Бременността е период на промени и то за кратко време – за само девет месеца се случват толкова много неща, че e трудно да бъдат описани и дори осъзнати. Бъдете себе си, вслушвайте се в инстинктите и тялото си – те носят информация за тези промени, както и механизми, чрез които да преодолеете лесно малките неразположения по пътя към голямата промяна.

Още една чертичка и точка

Всеки филолог ще потвърди, че само една точка или чертичка може да внесе големи смислови промени в един текст, още по-уверени в това са юристите, които гледат под лупа всеки документ, попаднал в ръцете им. Но няма по-голяма промяна в живота от добавената още една чертичка към теста за бременност и едва забележимата точица на първата ехографска снимка по време на бременността. След като бъде потвърдена първата чертичка, с първата точица, ви предстои осъзнаването на следващата промяна.

Скоро ще бъдеш майка

Разполагате точно с една бременност време, за да свикнете с тази мисъл. Сякаш за да легитимирате тази промяна, ви предстои да повторите безброй пъти новината пред близки и приятели. Първо трябва да съобщите на партньора си, защото всяка току що осъзнала се като бъдеща майка жена, се нуждае много от това, да усети подкрепата на току що осъзналия се бъдещ татко.

Физически промени

„Онези дни” изчезват и на тяхно място се настаняват, поне през първите три месеца, физическите неразположения. Нормално е тялото ви да реагира на настъпващите промени – понякога ще ви се гади, дори от аромати на любими ястия. Нормално е и да ви се спи повече.

Тялото и душата се променят

Първоначално промените са видими само за вас. Съвсем скоро обаче, понаедрелите гърди и окръглящото се коремче, ще издават новото ви амплоа на кандидат-майка. Както и излъчването, което – повярвайте ми – не може да не остане незабелязано. Въпреки всички хормонални бури, които протичат в тялото ви и съпътстващите ги лятно-зимни изблици на настроения, бременната жена таи в себе си непознато до момента спокойствие. На подсъзнателно ниво тя се стреми да осигури на растящия в нея живот възможно най-добрата, дори идилична среда. Бременността е вашата възможност да отделите повече време за себе си – повече часове у дома, слушайки любима музика или просто плачейки на някой романтичен филм.

И да – знам, че по улиците около вас се разхождат много стройни момичета, с плосък корем, но това не бива да ви кара да се чувствате зле. Вие пък си имате невероятна коса и изключително здрави нокти, в следствие на променените хормонални нива в организма ви. А и както казва баба ми – „Няма по-хубава от бременната жена”.

Промени в стила на обличане

След средата на 4-тия месец, ще трябва да пообиколите магазините, предлагащи дрехи за бременни, тъй като тесните дънки вече не са подходящо за вас облекло. Има красиви и много елегантни дрехи, в които да се чувствате не само удобно, но и наистина красива. Преди 10-тина години моя тогава бременна приятелка ми каза, че мрази от сърце и душа гащиризона за бременни, който й се налага да носи, защото в него се чувства като кит. Край на китовските дрехи – облечете се според стила си с подходящите дрехи за бременни.

Вече не сте сами

И ако до този момент сте разбирали за присъствието на бебето само по окръгления корем, то в момента на първото ритване, ще осъзнаете с пълна сила, че носите живот. Първото усещане за това се появява по различно при всички бременни време, в зависимост от тяхната наблюдателност. Когато аз бях бременна, си представях този момент, като истински здрав ритник вътре в корема ми, а се оказа леко и нежно като пърхане на пеперуди. Да, точно така най-често се описва първото усещане на любов, а нима и в този случай не се касае за любов?

Ново усещане за живот

Мога със сигурност да твърдя, че майката се създава и съзрява заедно с растежа и съзряването на плода в нея. И ако до момента сте били неразумни и смели в решенията и действията си, то сега надделяват желанието за сигурност във всяко едно отношение. В това ще ви помогне връзката с партньора, който със сигурност вече е доста по-внимателен, грижовен и отговорен, по отношение на семейството и създаването на домашен уют.

Новата стара любов

Бременността е нов етап в отношенията между очакващите дете бъдещи родители. Много е трудно да се пише за това, какво се случва между двама души в този период, но със сигурност в душите на всеки от тях се намества малко по малко любовта към още един човек. Имате възможност да се наслаждавате часове наред с ръка върху корема, на движенията, затвърждаващи усещането за бебе. Бременността е вълнуваща с възможностите, които ви дава – за вас двамата – повече разходки, излежаване в почивните дни и разбира се... вълнуващ секс.

Един съвет към бъдещите майки – не провеждайте емпирични изследвания за издръжливост на партньора. Не го будете в 2 сутринта, защото много ви се ядат банани, сигурна съм, че без проблем ще издържите до сутринта. Бъдещият татко и без друго поема огромна част от домакинската работа, докато вие бременеете, освен това – ходи на работа. За мъжете бременността е също толкова вълнуваща и не по-малко трудна, макар и в друг аспект.

Двигателният и хранителен режим

Тук имам да кажа основно две неща – бременната жена не е болна жена и не се поддавайте на твърденията, че трябва да ядете „за двама”. За второто апелирам от личен опит, тъй като аз направих точно това – безкрайно лежане и в компанията на огромни количества шоколад, тортички, баклавички, банички и ... всичко, което се яде. Нямаше кой да ми каже „или пък е имало, но аз не съм го чула“, че повишеният апетит трябва да бъде задоволяван посредством плодове, зеленчуци и ядки.

Ще трябва да приемате по-големи количества витамини, има специално създадени мултивитаминни формули за бременни, за най-подходящата се посъветвайте с гинеколога, който посещавате. Разбира се, щом ви се дояде нещо – хапвайте, но в разумни количества. Защото натрупаните през този период килограми, не се изпаряват с появата на бебето, а ви поставят в центъра на още една битка – тази, за добрата ви предишна форма.

Имате много възможности за спорт, който допълнително спомага поддържането на добър тонус. Можете да плувате, да посещавате йога за бременни или да правите комплекс от упражнения у дома. За привърженичките на фитнеса бременността също не означава край на активното движение – помолете инструктора, с който работите, да ви състави подходяща програма.

Промени в дома

Тук ще се развихрят татковци и дядовци, вашата роля е на идеен двигател по отношение усвояване на пространството, с което разполагате. Промените в дома внасят още един щрих към картината, която рисувате през тези девет месеца. Подходящи за детска стая са стени или тапети в меки тонове. Ярките и наситени цветове превъзбуждат детето, спестете си поне една причина за многочасов бебешки плач. Погрижете се детската стая да бъде не само красива и сладка, но и удобна за вас. Креватче с горно ниво за първите месеци, дъска за повиване, поставена на подходящо място (примерно на шкаф, за да не се навеждате докато правите тоалета на бебето) и люлеещ се стол, на който да кърмите и приспивате детето си – са само част от идеите, които ще ви хрумнат за новата стая в дома.

Бременността е невероятна смесица от спокойствие и преливащи една в друга емоции. Като тиха буря, през която ви предстои да преминете заедно с любимия. Събитията, дните и промените се редят бавно и с последователността на разлистена книга, а за вас остава приятното желание да я прочетете – от началото, до щастливия й край.

 


Бременност, бременността,промени при бременност, нов живот, бъдещи майки, красиви по време на бременност, красива бременна, здрава бременна, дрехи за бременни, гащиризон за бременни, съвети за бременната жена, промени при бремеността, ново усещане за живот, обличането при бременните, дрехите за бременни, скоро ще бъда майка. www.reni-fashion.com

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 14 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес538
Вчера524
Тази седмица1504
Този месец9114
AZ-JENATA.BG - Последни новини