Get Adobe Flash player

Как да подготвите дома за бебето

9 месеца

Кои са най-честите грешки които допускаме когато подготвяме дома си за идването на бебето, даваме ви своите препоръки който да бъдат в помощ на вас бъдещите родители.

Бебешката стая


Подготовката на домът ви трябва да е приключила няколко седмици преди идването на новият член от семейството, изключете варианта ремонтите да завършват в последният момент. При наличие на ново обзавеждане и мебели е нужно време за да се измиришат от всякъкви вещества и лепила, трябва да се проветри много добре. В стаята където ще спи бебето не се препоръчва постилането на каквито и да било мокети и килими, защото те са прахосъбирачи.
В първите месеци до година детето спи обикновенно в стаята на родителите, най-добре е тази стая да е най-тиха и добре осветена. Стените да са боядисани в пастелни цветове, а не в ярки и контрастни нюанси. За защита на кърмачето от ярката слънчева светлина е да имаме възможност да приглушаваме осветлението, а пък комарниците са най-добрият помощник срещу насекомите.
Не бива в стаята да има цъфтящи саксии с цветя и тази стая не трябва да е с климатик за да се намали риска от проникване на вредни бактерии.

Разположението на бебешкото креватче


Леглото трябва да не е изложено на пряка слънчева светлина и да е далеч от отоплителните уреди, разположението му трябва да не е между врата и прозорец или нещо подобно за да не е детето на течение. При избирането на креватче се препоръчва да не е по-голям модел, защото в началото бебетата предпочитат по-тясно пространство напомнящо им за утробата на майката. Независимо от това знаем, че всеки гледа в преспектива напред и сме с ограничени възможности,  затова ако сте взели по-голямо креватче е хубаво да попълните пространството с одеялце или нещо подобно. При почистването на новозакупеното креватче или ако имате и нови мебели за почистването им използвайте неутрален сапун или биопрепарат и топла вода, това важи и за цялостното почистване на дома ви, забравете силните дезинфекциращи препарати.
За легълцето ще са ви нужни няколко комплекта спално белъо от естествена материя, като първоначално възглавница не е нужна, защото тя създава дискомфорт на детето.

Плотът за повиване

Плотът за преповиване е добре за удобство да е поставен на креватчето или на стойка до него, по същият начин и шкафът с бебешките дрешки да ви е под ръка. Като препоръка е хубаво шкафът или чекмеджетата с бебешките аксесоари да се затварят плътно за да не събират домашния прах около бебето и да не прониква той в дрешките на детето.

 


бременност,бебе, бебешко креватче, бъдеща майка, женски консултации, грижи за бременната жена, грижи за бебето, условия за новородено, креватче за новородено,повивалка за бебета, бебешката стая. www.reni-fashion.com


 

 
Bulgarian English German Greek Russian

Facebook Image
В момента има 14 посетителя в сайта
Valid XHTMLValid CSS
102953
Днес538
Вчера524
Тази седмица1504
Този месец9114
AZ-JENATA.BG - Последни новини